ALBLASSERDAM – De kans is groot dat er binnen een paar jaar een nieuwe, multifunctionele sporthal gebouwd is op het terrein van CKC Kinderdijk in Alblasserdam. De korfbalclub loopt al jaren rond met plannen voor de nieuwe hal en is nu bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de nieuwste plannen. Volgens wethouder Sjoerd J. Veerman van de gemeente Alblasserdam zien de plannen er een stuk reëler uit dan de vorige keer en zijn ze ook zo’n drie miljoen euro goedkoper. Het is de bedoeling dat de hal, die naast een sport, ook een buurtfunctie moet krijgen, op het grasveld aan de kant van de Van Hogendorpweg wordt gebouwd. Eind deze week gaat een brief van de club hierover naar het college van burgemeester en wethouders. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In eerdere plannen van de korfbalclub was een constructie bedacht om de sporthal te combineren met de bouw van een aantal huizen aan de kant van het Boerenpad. Westwaard Wonen zou deze huizen gaan verhuren en de opbrengsten van de bouw zouden bestemd zijn voor de hal. Maar dat plan is op niets uitgelopen. “Dat stuk is groen en moet groen blijven. Er worden dus geen huizen bij de hal gebouwd,” aldus wethouder Veerman.

Haalbaarheidsstudie
John de Jong, voorzitter van de vereniging wil nog niet al te veel kwijt over de plannen: “Het gaat nog maar om een haalbaarheidsstudie. Deze week hebben we het aan onze leden gepresenteerd en de komende weken willen we de bewoners bij het plan betrekken. Als het aan ons ligt wordt het geen gewone sporthal, maar een multifunctionele hal, waarin gesport kan worden, maar bijvoorbeeld ook waar mensen uit de wijk naartoe kunnen om een avondje te kaarten of om zich te verzamelen om te gaan wandelen.”

Om het project financieel rond te krijgen, moeten er nog wel wat stappen gezet worden. “Met alleen het ophalen van oud papier gaan we het niet redden. Daarom hebben in september de contributie verhoogd en hopen we dat er nog meer partners zich aansluiten bij ons project,” aldus De Jong.

Nauwe samenwerking
Het project wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Alblasserdam ontwikkeld. CKC heeft te kennen gegeven de politiek er zoveel mogelijk bij betrekken, om alles in goede banen te leiden. Omdat beide partijen haast hebben bij de sporthalplannen, houdt De Jong het niet voor onmogelijk dat de hal er binnen drie jaar staat. Het is de bedoeling dat het gebouw zo groot wordt, als nu het grasveld is en met de achterkant naar de Van Hogendorpweg geplaatst wordt. “Gelukkig hoeft het groen er dus niet onder te lijden. Waarschijnlijk kan zelfs de bossage intact blijven,” aldus de Jong.

Hoe hoog de hal moet worden en wanneer de plannen in de gemeenteraadscommissie worden besproken is nog niet bekend.