ALBLASSERDAM – Een aanhanger van een grote kraanwagen heeft maandagavond 29 november in brand gestaan, nadat vermoedelijk de rem van het voertuig was blijven hangen. De brand ontstond rond 20.30 uur op de A15 ter hoogte van Alblasserdam. De chauffeur van de wagen, een man uit De Lier (ZH) zette de wagen, nadat hij door kreeg dat zijn voertuig in brand stond, direct aan de kant en belde het alarmnummer. Intussen werd gepoogd met een eigen brandblussertje het vuur te doven, maar dat mislukte. Brandweer Papendrecht, die ondanks de gladde wegen, ruim op tijd ter plaatse was, heeft het in brand staande gedeelte voorzichtig met water geblust. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Door deze voorzichtigheid werd voorkomen dat de rijksweg zou veranderen in een ijsbaan. Om voldoende bluswater te genereren werd het water van de meegereden schuimblusbak overgeheveld naar de tankautospuit. Het komt niet vaak voor dat twee hulpverleningsvoertuigen zo naast elkaar op de rijksweg staan. Na ongeveer een half uur was de brand onder controle en kon de brandweer terug naar de kazerne.