ALBLASSERDAM – Een groep jongeren die regelmatig overlast veroorzaakt bij de voetbalkooi aan de Rijnstraat in Alblasserdam, wordt ‘uit elkaar getrokken’. Dat heeft jongerenopbouwwerkers Steven Emanuel deze week laten weten tijdens een overleg over de wijk Kinderdijk. Met regelmaat wordt er door buurtbewoners geklaagd over hangende jeugd in de kooi. “Eigenlijk zijn er twee groepen. Een groep met jongeren en met wat oudere jongeren. Hierdoor lopen er ‘gassies’ van dertien alcohol mee te drinken met de oudere jongens. Daar maak ik me zorgen om. Verder vind ik het vervelend dat andere kinderen niet in de kooi kunnen spelen omdat de groep bijna elke dag wel aanwezig is,” vertelde een van de buurtbewoners. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Één van de ondernemers van het Scheldeplein liet weten juist blij te zijn dat de groep overlastgevers vertrokken is van het winkelcentrum naar de kooi. “Ik ben eindelijk het probleem kwijt.” Maar daarmee is het nog niet opgelost. Emanuel: “Het probleem heeft zich nu verplaatst. Het klopt dat de jonkies bij de wat oudere jongeren hangen. Dit willen we aanpakken door de groep uit elkaar te trekken. Nu de winter voor de deur staat, willen we de jongeren eigenlijk naar ons clubgebouw krijgen, zodat ze een goed en warm onderkomen hebben. We zitten alleen nog met de afstand. Het is namelijk best een eindje fietsen, maar daar zijn we een oplossing voor aan het zoeken,” aldus de jongerenopbouwwerker.