ALBLASSERDAM – De hardrijders op de Rijnstraat in Alblasserdam zijn moeilijk te bestraffen voor hun overtreding. Dat stelde wijkagent Bart Mijnster deze week tijdens een wijkoverleg. Het is volgens hem moeilijk om de incidentele gevallen aan te pakken. “Uit onderzoek is gebleken dat 85 procent van de weggebruikers niet te hard rijdt op deze weg. Er is dus officieel geen snelheidsprobleem geconstateerd. Hierdoor is het voor ons niet mogelijk om zomaar op snelheid te gaan controleren.”  Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Één van de wijkbewoners stelde hierop voor om een flitspaal te plaatsen. Maar dat werd direct door de Peter Verheij, wethouder financiën afgekaatst: “Er komt sowieso geen flitspaal langs deze weg, dat is te kostbaar.” Verkeersdeskundige Peter vd Hoek kon echter wel beloven dat er in de weg geleiders komen, waardoor de snelheid van automobilisten waarschijnlijk iets afneemt. “Denk hierbij aan 48 kilometer per uur in plaats van vijftig.”