ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 26 november een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak en poging tot inbraak. Bewoners van een pand aan de Lekstraat hoorden die nacht dat iemand hun woning probeerde binnen te komen en waarschuwden de politie. Agenten kwamen direct ter plaatse en maakten een zoekslag in de omgeving. Ter hoogte van de Vechtstraat zagen ze plots een man wegrennen. De agenten gingen de man achterna en zagen hem even verderop voorzien van inbrekerswerktuigen in de bosjes liggen. Toen  de agenten de man staande hielden en controleerden, troffen ze een portemonnee aan die bleek toe te behoren aan de bewoner van een pand aan de Vechtstraat, waar eerder die nacht al was ingebroken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hierop is de man aangehouden op verdenking van inbraak en poging inbraak. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. De politie kreeg de volgende ochtend nog een aangifte van woninginbraak in dezelfde Vechtstraat. Onderzocht wordt of de man ook hierbij betrokken is geweest.  De politie besteedt de komende maanden extra aandacht aan woninginbraken. De  ervaring leert dat naarmate het eerder donker wordt, er meer inbraken worden gepleegd. Om inbrekers aan te kunnen aanhouden en informatie over woninginbraken te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen. Informatie van verdachte situaties, vluchtroutes, en (kleding)signalementen zijn voor de politie van groot belang bij het opsporen en aanhouden van verdachten. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 1-1-2. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Voor preventietips tegen woninginbraak kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl.