ALBLASSERDAM – De oude ophaalbrug tussen het Oceancoterrein en de Alblasserwerf in Alblasserdam is deze week gedemonteerd en op een ponton naar aannemer Hollandia in Krimpen aan den IJssel gebracht. De brug was jaren geleden vastgelast en functioneerde dus niet meer. Volgens projectmanager Matthijs de Groot is het project tot nog toe goed verlopen: “We zijn ongeveer een dag bezig geweest met het demonteren. Het was wel even spannend hoe zwaar de materialen zouden zijn, want daar was alleen een inschatting van beschikbaar. De balans woog uiteindelijk 68 ton. Gelukkig is alles goed gegaan,” aldus De Groot. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

De komende weken wordt de brug eerst gestraald, vervolgens wordt gekeken in welke staat de brug verkeerd. Dat is nu namelijk moeilijk te zien door de verf. De gemeente Alblasserdam laat de brug in ere herstellen zodat de infrastructuur in het gebied verbeterd kan worden en om Haven Zuid aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en toeristen. De brug keert in maart 2011 terug naar Haven Zuid.