OUD-ALBLAS – De politie heeft bij een woning aan de Dokter A. de Haanstraat op donderdagmorgen 25 november een partij illegaal vuurwerk in beslaggenomen. De 23-jarige eigenaar daarvan uit Oud-Alblas werd  aangehouden. Naar aanleiding van een binnengekomen anonieme tip werd een onderzoek ingesteld in de woning en een naastgelegen schuur. Er werden acht mortierbommen, twintig vlinders (nitraten) en een aantal vuurpijlen in de schuur ontdekt en meegenomen. (zie foto) De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het materiaal. Vuurwerk is massa-explosief wat wil zeggen dat opgeslagen stuks vuurwerk niet een voor een afgaan, maar alles in een keer. Het kan in één keer een gehele woning opblazen. Daarnaast is illegaal vuurwerk vaak het soort dat gebruikt wordt voor het vernielen van straatmeubilair. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In de afgelopen tijd maakten inwoners van het dorp regelmatig meldingen van geluidsoverlast door het afsteken van vuurwerk. De politie doet een beroep op hen en andere inwoners van de regio om blijvend melding te maken van handel in illegaal vuurwerk. Maar ook van verdachte situaties zoals garageboxen die normaal niet gebruikt worden en rond deze tijd ineens veel open staan. Uit de praktijk blijkt dat er soms ineens veel ‘verkeer’ is rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt. Maak hiervan en van opgeslagen illegaal vuurwerk in een woning altijd melding. Als dit tot ontploffing komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 kan al deze informatie bij de politie worden doorgegeven.