ALBLASSERDAM – In het Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam wordt veel alcohol genuttigd en drugs gebruikt door jeugdige personen. Dat meldde een bewoner uit de Lekstraat deze week tijdens het wijkoverleg in het MFC Maasplein, waarbij onder meer de politieke vertegenwoordigers, de wijkagent en bewoners uit de wijk Kinderdijk aanwezig waren. “Er wordt in het park gedronken bij het leven; en dat door kinderen! Ook kom ik regelmatig wietzakjes tegen. Het is wel minder dan vorig jaar, maar het zijn er nog steeds te veel. Kunnen deze mensen niet bij hun lurven gepakt worden? Ouders hebben tegenwoordig totaal geen grip meer op van die veertien -vijftienjarigen.” vroeg de man aan wijkagent Bart Mijnster. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens de wijkagent speelt het probleem al jaren. Maar niet alleen bij het park: “Je kunt eigenlijk wel stellen dat alcoholgebruik probleem nummer één is onder de jongeren. Het gebeurt overal. Wanneer het probleem zich concentreert op een bepaalde plaats ondernemen wij als politie zeker actie. Ik ben het echter niet met u eens dat ouders totaal geen grip meer hebben op hun kinderen. Er zijn genoeg ouders die hun kinderen wel in het gareel weten te houden. Mocht het nodig zijn, grijpen we in,” aldus Mijnster.

Paardenpoep
Behalve de zuipende jongeren in het park, klaagde de bewoner ook over de paardenpoep op de paadjes. “Het is niet normaal meer. Ik kan amper normaal meer over de paden lopen, overal liggen grote hoppers paardenstront. Kan hier wat aan gedaan worden? Wat mij betreft worden er boetes uitgedeeld.”

Harry Struik, voorzitter van het overleg deelde hierop mee dat er contact opgenomen wordt met de eigenaar van de paarden, zodat deze er wat aan gedaan kan worden. “Een opvangzak onder het paard zou volgens mij een prima oplossing zijn.”