KINDERDIJK – De Vox Maxima, het baggerschip dat vorig jaar april te water werd geleden door prinses Maxima bij IHC in Kinderdijk is uitgeroepen tot schip van het jaar. Tijdens de tewaterlating mocht er slechts een handvol mensen het terrein op. Het schip was zo enorm, dat het maar de vraag was of het zonder te beschadigen de loods uit kon èn of de veiligheid wel voldoende gegarandeerd kon worden. De jury van het Maritime Awards Gala kende de prijs toe omdat het grootste baggerschip is dat ooit in Nederland is gebouwd (31.200M3 aan beuninhoud), een goed ontwerp heeft en een over uitstekende transportcapaciteit beschikt. De foto’s zijn gemaakt door IHC Merwede en Peter Stam. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Namens de Royal Dutch Association of Maritime Technicians overhandigde Karla Peijs, commissaris van de koningin in Zeeland, de prijs aan Bas Noorland, projectmanager bij IHC Dredgers.

 

De Vox Máxima is ontworpen door IHC Dredgers, onderdeel van IHC Merwede, in nauwe samenwerking met de klant en is volledig gebouwd op de werf in Kinderdijk. Het schip werd afgeleverd in januari 2010 aan Van Oord. IHC Dredgers is er in geslaagd een high-speed schip te bouwen met een grote sleephopperzuiger capaciteit en een volledige romp. Het bevat ook een aantal innovaties, waaronder de bouw van een zuigbuis met een onderwaterpomp en een ergonomische brug lay-out. Dit schip is een duidelijk voorbeeld van de leidende positie van Nederland op het gebied van baggeren technologie.

Meer informatie over het schip en de prijs is te vinden op: http://www.ihcmerwede.nl/about-ihc-merwede/news/newsmessage/article/ihc-merwedes-trailing-suction-hopper-dredger-vox-maxima-is-awarded-knvts-ship-of-the-year/