ALBLASSERDAM – De verhalenwedstrijd die werd georganiseerd door Boekhandel De Krekel in Alblasserdam is gewonnen door de vijftienjarige Sofie Verheij uit het Damdorp. De wedstrijd werd uitgeschreven omdat de boekhandel van Wilma en Jeanet Stehouwer zeventien jaar bestaat en tien jaar in het Makado is gevestigd. Het thema van de verhalenwedstrijd was “Verhalen uit de Alblasserwaard”. Eigenlijk was het de bedoeling dat de 25 beste verhalen geplaatst zouden worden. “Maar er werden maar twaalf verhalen ingestuurd, waardoor iedereen in het boek opgenomen kon worden,” aldus Wilma. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Sofie, die veertien was toen zij haar verhaal schreef. “Het verhaal gaat over een popje dat iemand in de achttiende eeuw had verloren bij Hof Souburg in Alblasserdam. Tijdens de bouw van Waterhoven (wijk naast de Oude-Torenbrug) is dit popje weer teruggevonden en zijn er kronieken gevonden waarin het verhaal van het verloren popje staat,” vertelt de tienerschrijfster die zelf in de nieuwbouw wijk woont.

Voor de jury die de verhalen beoordeelde was meteen duidelijk dat Sofie de winnaar was. “Het is zo’n mooi en origineel verhaal! Het stak er echt met kop en schouders boven uit,” was het oordeel van Wilma Stehouwer. De tweede prijs ging naar Sandra Kreeberg, die een verhaal had geschreven over de molentocht. De derde prijs was voor Carine Huurman. Zij schreef het verhaal “Waarom zo?”. Dit gaat over een jongen die erg gepest wordt, maar wat later weer helemaal goed komt.

Het boekje “Verhalen uit de Alblasserwaard” is vanaf heden te koop bij De Krekel.