ALBLASSERDAM – De aspiranten èn junioren van de Alblasserdamse jeugdbrandweer zijn zaterdag 30 oktober eerste geworden bij de voorbereidende wedstrijden op de regionale jeugdbrandweerwedstrijden van Zuid-Holland-Zuid. Beide ploegen wisten door een bijna perfecte samenwerking en voldoende snelheid de jury te overtuigen dat zij de eerste plaats verdienden. De wedstrijden werden gehouden in Numansdorp (gemeente Cromstrijen). De ploegen moesten zo snel mogelijk een doorgeslagen containerbrand onder controle krijgen en daarbij een slachtoffer redden. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Bij de junioren was dit slachtoffer een hond, bij de aspiranten een mens. Beide teams keken na afloop terug op een zeer geslaagde wedstrijd. Aspirant Corstiaan Hoogland vatte dit samen met: “Het was een mooie wedstrijd, waarbij we vooral profiteerden van de goede samenwerking binnen ons team. We hebben behalve gewonnen, er ook veel van geleerd.”