ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse EHBO-vereniging heeft dinsdagavond 12 oktober een realistisch ogende oefening gehouden in een bus van Arriva op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. Onder leiding van voorzitter Gerrit Sterrenburg moest de groep EHBO’ers aan de slag met een gecrashte bus vol gewonden.  Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Voor de oefening was het volgende scenario bedacht: Een niet Nederlandse vrouw die de regels niet goed kent steekt de weg over, een buschauffeur probeert de vrouw te ontwijken. Dit mislukt. De vrouw wordt aangereden en de bus komt tot stilstand tegen een boom. De buspassagiers zijn hierdoor in shock, hebben ledematen gebroken en sommigen van hen moeten gereanimeerd worden. 

Het was aan de EHBO’ers om zo snel en goed mogelijk de gewonden te helpen. Kijk hieronder voor een verslag in beeld. Een aantal foto’s is afkomstig van fotograaf Anita Hut. 

De aangereden moslima wil niet dat er een man aan haar benen zit en wil een vrouw als EHBO'er.

De buschaffeur is in shock geraakt van het ongeval.

 

 

Één van de passagiers moet gereanimeerd worden.

 

Met een defibrilator wordt een elektrische schok toegediend.

Dit LOTUS-slachtoffer speelt voor Poolse zwartrijder.

 

 

Het gewonde been van de moslima.