ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam houdt aanstaande zaterdagavond, 2 oktober, een groot concert in Landvast. Het concert is gratis te bezoeken en het is dus een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze veelzijdige Harmonie. Volgens Excelsior wordt ook deze keer de kwaliteits –en gezelligheidsreputatie hoog gehouden. Meer dan honderd leden van de vereniging hebben zich ingespannen om er zaterdag een mooie dag van te maken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Traditiegetrouw opent het Opstaporkestje, dat zijn de jongste leerlingen die minder dan een jaar les hebben, de avond. Zij staan onder leiding van docente en dirigente Margreet v/d Molen en zullen met een zevental stukjes laten horen wat ze in die korte tijd geleerd hebben. Volgens de leden van Excelsior is alleen het zien van die enthousiaste jeugd al de moeite van het komen waard.

Van de Harmonie kunt u een heel divers programma verwachten, met jazzy nummers en een lekkere mars, maar ook klassieke muziek en bekende popmuziek staan op het lijstje. De Beginnersband die bestaat uit zo’n 25 meest jongere muzikanten, zijn zeker geen beginners meer. Zij spelen met veel flair een 6 tal meer op de jeugd toegesneden muziekstukken.

Het intermezzo wordt dit keer verzorgd door een viertal jeugdleden, Coby, Remco, Arco en Nick, die een zelf gecomponeerd stuk ten gehore brengen. Muzikaal staat alles onder de vertrouwde leiding van de dirigent Dick Hesselink. Natuurlijk is er de pauze met de traditionele verloting en als klap op de vuurpijl speelt na afloop de eigen  ‘instant’ blaaskapel “De Meulemakkers” gezellige en bekende meezingers. Een prima gelegenheid om even met een drankje na te praten.

Heeft u altijd al het idee gehad dat musiceren iets leuks kan zijn voor uzelf, of voor uw (klein)kinderen dan bent u van harte welkom om eens te kijken wat dat kan inhouden. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden, jong en oud, die gebruik willen maken van de ‘eigen’ opleiding voor Harmonie instrumenten door hun eigen hoog gekwalificeerde docenten met een conservatorium achtergrond. Nadere informatie: www.excelsioralblasserdam.nl

Toegang gratis, zaal open om 19.10 uur en het concert begint om 19.30 uur.