NIEUW-LEKKERLAND – Na jarenlange stilstand en achteruitgang kan korenmolen De Regt weer malen. Zaterdag 18 september werd door Van der Wal Molenbouw uit Oud-Alblas voor het eerst proef gemalen. Door de inzet van veel vrijwilligers, de Stichting Herstel Korenmolen de Regt en de aannemers is het gelukt om de stenen in de oude molenromp langs de Lekdijk in Nieuw-lekkerland weer draaiend te krijgen. De maalstenen worden met een electro motor aangedreven. Dat is net zoals de molen de laatste jaren heeft gemaald. Klik op Lees meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken. Foto en tekst: Cees van der Wal.

Een jaar geleden was het benodigde geld bijeen gebracht en is gestart met de grote restauratie. Deze is nu in de afrondende fase. In het voorjaar van 2011 hoopt de molen open te gaan voor publiek. De molen is hard op zoek naar vrienden, want zonder de steun van vrienden en vrijwilligers was het nooit zo ver gekomen. Vriend worden of meer info?  www.molenderegt.nl

Ramon Dolle van Stichting herstel Korenmolen de Recht bij het knap stukje vakwerk door de molenmaker.