ALBLASSERDAM – Nog niet veel winkels in Alblasserdam hebben babyspullen in de vakken en dat was nu net de reden dat de drie verloskundigen Monique Mulder, Nancy de Kluyver en Cora van Wijngaarden hun eigen geboortewinkel hebben geopend. Zaterdag 11 september was de feestelijk opening van Ik&Uk aan de Plantageweg. (ter hoogte van Van der Vlist Interieur) In de winkel worden tientallen artikelen aangeboden zoals babykleertjes en kraamcadeaus, maar ook lingerie en sieraden voor (zwangere) moeders zijn er in overvloed. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken. 

 

Het idee om zelf een geboortewinkel te beginnen, hadden de drie dames al jaren. De vakkennis om de juiste artikelen aan te bieden is er in overvloed, want 12,5 jaar geleden begonnen de drie met verloskundigenpraktijk Vita Novus. Deze praktijk is nu boven de nieuwe winkel gesitueerd. “We willen mensen goede spullen kunnen aanbieden, want zoveel spullen had je niet in Alblasserdam voor baby’s. Meestal moest je naar Zwijndrecht, Dordt of Rotterdam,” vertelt Monique Mulder. 

Op de opening kwamen tientallen klanten af. “Er zijn heel veel collega’s, kennissen en klanten van ons langs geweest.” Wie tijdens de opening iets kocht maakte kans op een Nationale Echobon. Wie deze heeft gewonnen is nog niet bekend. De winkel is iedere dag, met uitzondering van zondag en maandag geopend. Vrijdagavond is er, zoals in de rest van Alblasserdam ook het geval is, koopavond. 

De drie verloskundigen, met van links naar rechts Nancy de Kluyver, Monique Mulder en Cora van Wijngaarden.