KINDERDIJK – De verlichte molens van Kinderdijk zijn deze week al honderden, zo niet duizenden keren op de foto gezet. Iedere avond komen weer tientallen mensen, veelal gewapend met camera en statief om het werelderfgoed op de gevoelige plaat te zetten. Maar toch zijn de meeste statieven niet zo hoog als die van Leo Zonnenberg. Deze Sliedrechtse makelaar nam namelijk woensdagavond 8 september zijn vijftien meter hoge statief mee om de molens vanuit de lucht te fotograferen. Klik op Lees Meer om verder te lezen en foto’s van het hoge statief te zien. Foto’s Peter Stam.

Normaal gesproken gebruikt Zonnenberg zijn statief om huizen vanuit de lucht te fotograferen, maar woensdagavond werd de stellage opgezet om de verlichte molens op de foto te zetten. “Ik ben benieuwd naar het resultaat, want normaal maak ik de foto’s overdag. ‘s Avonds is natuurlijk wel een stuk moeilijker,” vertelt de Sliedrechter, terwijl hij het statief steeds verder uitschuift.

De camera in de top van het statief is via een computertje op de grond goed te besturen. De resultaten worden binnenkort op de site fotowaard.com geplaatst. Of ze gelukt zijn kan Zonnenberg niet garanderen. “Het is moeilijk, maar ik hoop dat er wel één of twee gelukt zijn.”