ALBLASSERDAM – Tanja van Essen, lid van de Alblasserdamse Reddingsbrigade heeft afgelopen weekeinde een zilveren medaille gewonnen op het Europese Jeugdkampioenschap Lifesaving (zwemmend redden). De kampioenschappen vonden plaats van donderdag 2  tot en met zaterdag 4 september in België. Bij dit evenement vaardigde Reddingsbrigade Nederland een dames- en een herenteam af met vijf leden tot negentien jaar oud. Klik op Lees Meer om verder te lezen en nog een foto te bekijken. De actiefoto van Tanja op  het water is gemaakt door M&R Fotografie.

Het kampioenschap was goed bezet qua teams en was verdeeld in een deel binnenwater –en een buitenwatergedeelte. Op donderdag werd het buitenwatergedeelte gedaan. Daar kwamen de sterke resultaten vooral uit de teamprestaties. Bij het onderdeel Rescue Tube Rescue werd het team van Tanja van Essen vijfde. Op het individuele onderdeel Run-Swim-Run wist Tanja net in de punten te eindigden door zestiende te worden in de finale.

Het binnenwater bleek Tanja meer te liggen. Op het onderdeel Line Throw wist de Alblasserdamse een zilveren medaille te bemachtigen.

Tanja van Essen en Majke van Bommel (RB Heythuysen) op het podium na winst van zilveren medaille op onderdeel Line Throw.