KINDERDIJK – De 23e Molenmarkt in Kinderdijk staat weer op stapel. Vrijdagavond 10 september, terwijl de molens van Kinderdijk verlicht zijn, kan eenieder terecht in de straten van het dorp. De markt, bekend om zijn goede sfeer, is er één met een gouden hart. Met de opbrengst wordt het onderhoud van de plaatselijke speeltuin gefinancierd. De speeltuin werd opgericht in 1949, en wordt sindsdien onderhouden door de buurtbewoners. De molens van Kinderdijk zijn dit jaar weer verlicht met de oude vertrouwde halogeen-lampen. Uitgezonderd de vijfde molen van de Nederwaard. Die is met Led-lampen in verschillende kleuren verlicht. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De speeltuin verkoopt aan de kop van de Schansweg de beroemde oliebollen, en in de Beatrixweg staat ook een speeltuinkraam met etenswaren waarvan de opbrengst rechtstreeks naar de organisatie gaat. Morris, een Kinderdijkse ondernemer, verkoopt zijn bolussen en de kaasstengels. Ook zijn ambachtelijke stroopwafels, pannenkoeken en snoepgoed te koop. De plaatselijke visboer Martin Stam zal tijdens de markt zijn vers gebakken vis verkopen. Molenboeken, chocola, antiek, woonaccesoires en brocante. Kortom, van alles en nog wat.  Café de Klok verzorgt ook dit jaar een hapje en een drankje op het plein achter het café, voor de gelegenheid omgedoopt tot Balkengatplein, naar de naam van de speeltuin. Voor de muzikale sfeer zorgt het Lekkerkerkse dweilorkest De Lekkerkapel.

De markt betekent voor veel Kinderdijkers een weerzien met oude bekenden, die in de Molenmarkt een mooie aanleiding zien om hun oude woonplaats weer eens te bezoeken. Bij het IJsclubgebouw van Slob, aan het Molenpad, zal de Modelbouwvereniging Alblasserdam een show geven met modelboten.

In en rondom de Kinderdijkse Kerk is ook genoeg te beleven. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Vanaf 20:00 uur en 21:15 uur kunt u meezingen tijdens de tijdens de sing-inn onder instrumentale begeleiding van een aantal jongeren. Verder zijn ook dit jaar de puddingbroodjeskraam, een snoepkraam, een notenkraam en de kraam van het Nederlands Bijbelgenootschap weer aanwezig. Daarnaast kunt u zich in de schiettent kwalificeren als beste schutter van Kinderdijk. In de ruimte onder de kerk wordt met medewerking van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard een tentoonstelling verzorgd.

Op zaterdag 11 september Monumentendag 2010 is de kerk geopend van ca. 10:00 tot 16:00uur. Voor liefhebbers is er dan de mogelijkheid om het kerkorgel te bespelen.