KINDERDIJK – De molens van het Werelderfgoed Kinderdijk zullen dit jaar verlicht worden van 6 tot en met 11 september. In tegenstelling tot vorig jaar worden niet alle molens met LED-lampen verlicht, maar slechts één, namelijk de vijfde molen van de Nederwaard. De overige molens zijn met traditionele halogeenlampen uitgelicht. De verlichting van het molencomplex van Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. De molens worden verlicht vanaf 20.30 uur tot 23.30 uur. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto: Cees van der Wal.

Een wandeling door het molengebied is gratis. Ook kan men, tegen betaling, aan boord van de rondvaartboot langs de molens varen. De Bezoekmolen is echter niet te bezichtigen.

Vorig jaar was de Middelkade om veiligheidsredenen afgesloten voor fietsverkeer. Nu is dat niet het geval. Wel wijst de Swek op ieders verantwoordelijkheid en zal borden plaatsen met het verzoek aan fietsers om af te stappen. Ten tijde van de verlichting is het zicht op de Middelkade slecht, en staan veel fotografen met statieven foto’s te maken. Die vormen gevaarlijke obstakels op het pad.

De LED-verlichting wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met de Technische Unie en Philips. Vrijwilligers van de plaatselijke speeltuin zorgen voor de uitvoering van het evenement.

Op vrijdagavond 10 september zal in de dorpskern van Kinderdijk de traditionele Molenmarkt gehouden worden. Ook de markt is feeëriek verlicht. De opbrengst van de braderie komt ten goede aan het onderhoud van de plaatselijke speeltuin.