ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer heeft maandagavond 23 augustus meer dan een uur gezocht naar een mogelijke brand in zwembad Blokweer. Rond kwart over negen ontdekte iemand dat er rook uit de plafonds kwamen en dat de machinekamer vol rook stond. Hierop werden de trainende leden van de Alblasserdamse Reddingsbrigade het zwembad uitgezet en de brandweer gealarmeerd. Deze was snel gearriveerd, maar kon de oorzaak niet achterhalen. Het hele gebouw is afgezocht met een warmtebeeldcamera en enkele brandweerlieden hebben via een ladder het dak gecontroleerd. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Een van de toeschouwers vermoedt dat de melding is veroorzaakt door uitlaatgassen. “Er staan vaak auto’s op de parkeerplaats aan de achterkant van het zwembad. Net voor de melding hoorde ik ze gassen. Het kan goed dat de rook via de ventilator naar binnen is gebracht. Ook stonden er dikke remsporen met verbrand rubber. Ik denk dat het daardoor binnen stonk en er rook te zien was.”