ALBLASSERDAM – Vanuit Centrum-Panta-Rhei  in Alblasserdam wordt vanaf 17 september een Tai Chi Tao cursus aangeboden. Deze Chinese bewegingsleer is er vooral om meer soepelheid, evenwicht en geestkracht te krijgen. Tai Chi Tao heeft een heel andere benadering dan de krijgskunst Tai Chi. In de cursus gaat het vooral om de ontspanning. Het is geen stijl aanleren maar een methode die heel flexibel en aanpasbaar is. Tai Chi Tao is grotendeels gebaseerd op medisch Qi Gong. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In Tai Chi Tao gaat het nadrukkelijk om zachtheid met een ultiem resultaat als tegenhanger tegen de hardheid. Elke les wordt afgesloten met een meditatie bestaande uit helende visualisatie- en concentratietechnieken.

Tai Chi Tao is volgens de lesgevers gemakkelijk aan te leren, omdat de deelnemers geen perfecte houding hoeven na te streven. De deelnemers moeten zelf aanvoelen hoe ver ze gaan. Daardoor ligt de drempel om deel te nemen laag. Ook goed voor ouderen omdat evenwicht, coördinatie, soepelheid en geestelijke kracht gestimuleerd worden. Het is volgens het centrum bewezen dat deelnemers veel minder snel vallen, ze versterken hun zelfvertrouwen en overwinnen de angst om te vallen. Er zijn twaalf lessen van twee uur en het centrum is te vinden in de Groen van Prinstererstraat 99. Opgeven kan via: 078-6931209 of  info@centrum-panta-rhei.nl.