NIEUW-LEKKERLAND – Een vijfjarig paard is donderdagmiddag 18 augustus achteruit de sloot in gelopen en moest daar noodgedwongen bijna anderhalf uur in blijven liggen. Het ongeluk gebeurde bij de Oude Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland toen de twee schoonzussen Cora Vlot en Loes de Korte uit Bleskensgraaf met het paard aan het lopen waren. “We wilden even ruilen, want ik was met de fiets en mijn schoonzus liep met het paard aan de hand. Terwijl ik het paard pakte liep het dier steeds verder achteruit. We riepen nog “hó, stop!”, maar toen was het al te laat. Hij stapte zo het water in,” vertelt Loes kort na de redding. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Rond half één werd de Nieuw-Lekkerlandse brandweer gealarmeerd, nadat de twee paardrijdsters een aantal verwoede pogingen hadden gedaan om het paard uit het water te trekken. Cora was zelfs al met kleding en al in het water gesprongen om haar dier te redden. Ongelukkig genoeg vergat zij daarbij dat er nog een telefoon in haar broekzak zat. Maar dat was op dat moment niet zo belangrijk. Ondanks alle inspanningen van de twee, lukte het niet om het paard op de kant te krijgen.

Ook de inmiddels gearriveerde brandweer kon het dier niet redden. De kanten waren te steil en het dier te zwaar. Na twintig minuten zweten, werd besloten een speciale wagen uit Dordrecht te laten komen. Dit reddingsvoertuig beschikt over een zogenoemde paardenbroek. Toen het eindelijk lukte om de auto stabiel neer te zetten op het voet/fietspad, kon het uitgeputte dier na bijna anderhalf uur op de kant worden getakeld.

Eigenaresse Cora, die van de brandweer even een warm pak te leen kreeg, verwacht niet dat het dier er wat aan over houdt: “Het is nog een jong paard, we spoelen hem even af en ik denk dat ‘ie het over een paar uur alweer vergeten is.”