ALBLASSERDAM – Op woensdag 28 juli 2010 vindt de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Voor een paard is dit €15,-, voor een pony €10,-. Rond 11.30 uur is er onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.Grote loterij

Bezoekers van de markt kunnen op twee plaatsen loten kopen voor de grote Sint Jacobus Paardenmarkt loterij: bij basisschool de Schalm in de Kerkstraat en bij een kraam bij de paarden. Een lot kost €0,50. Tot nu toe zijn elk jaar alle 4000 loten binnen vier uur verkocht.

Avondprogramma

Vanaf 18.45 uur is er een hippisch festijn op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan met muziek, spellen en de loterij. Dit duurt tot 21.30 uur.

Donateurs

Het comité Sint Jacobus Paardenmarkt wil tijdens de markt nieuwe donateurs werven. Particulieren kunnen voor €12,- per jaar vriend of vriendin zijn van Sint Jacobus. Voor bedrijven geldt een minimale bijdrage van €45,- per jaar.

Meer informatie bij Marcel Sels, secretaris van het Sint Jacobus Paardenmarkt Comité, telefoon 06 22233278.