ALBLASSERDAM – Bijna een uur lang werd de rust van de bewoners van een appartementencomplex aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam ruw verstoord door een gillend brandalarm. De piep begon vrijdag 2 juli rond 17.30 uur in het trappenhuis van het complex, doordat de lucht waarschijnlijk te warm werd. Volgens een van de bewoners was het er ruim boven de 35 graden. In eerste instantie werd verhuurder Mooiland Vitalis ingeschakeld, maar deze maatschappij had de in 2009 opgeleverde woningen nog niet in het systeem staan en kon dus niets voor haar huurders betekenen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Vervolgens is de politie gebeld, die daarna de brandweer heeft gebeld. Toen bleek dat het alarm vier à vijf meter hoog zat, werd een groter deel van het korps opgeroepen om onder meer een ladder te komen brengen. Na ruim een uur gepiep wist de brandweer het alarm uit te schakelen.

Doordat één van de brandweerlieden op onvriendelijke wijze (oordeel van aantal bewoners) en vooral onterecht verbood foto’s te maken van het voorval, zijn hier geen beelden van. Een groot deel van de bewoners vindt dit bijzonder jammer, omdat dit èn voor de archieven leuk is maar vooral omdat dit in de volgende vergadering met de verhuurder gebruikt had kunnen worden. Het gebeurt niet vaak dat de Alblasserdamse brandweer de pers hindert bij het maken van beelden.