ALBLASSERDAM – De verkeersbrigadiers bij  basisschool ’t Nokkenwiel helpen nog een kleine week de Alblasserdamse kinderen met oversteken van het Boerenpad naar de Parallelweg. Daarna eindigt de pilot, omdat de nieuwbouw van de openbare basisschool in het Maasplein wordt opgeleverd. Na de zomervakantie hoeven deze kinderen dus niet meer naar de Oude Mavo. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De brigadiers hielpen vooral fietsende kinderen die de schuine oversteek naar de Parallelweg moesten maken. Ruim een jaar heeft deze pilot naar volle tevredenheid gedraaid. Automobilisten waren snel gewend aan de dagelijks terugkerende oranje hesjes en stopborden en er was over en weer begrip.

De verkeerswerkgroep van de school houdt contact met de gemeente over een verkeersveilige schoolomgeving. Aanpassing van deze twee vlak naast elkaar liggende kruispunten zou wenselijk zijn. Daarnaast blijft de werkgroep praktische verkeerslessen geven in het kader van ‘School op Seef’.

De brigadiers sloten het project met koffie en gebak af samen met de schooldirectie, wijkagent en de gemeente.  Directeur Frank van Welzenis sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers (‘We hebben veel betrokken ouders, opa’s en oma’s  bij ’t Nokkenwiel!’) en burgemeester Blase reikte oorkondes uit met ‘dank voor de getoonde inzet en het enthousiasme om als lid van een verkeersbrigade onder alle (weers)omstandigheden schoolgaande kinderen te beschermen door hen behulpzaam te zijn bij het oversteken’.