ALBLASSERDAM – Toekomstige kopers van een appartement in de Boeg (project De Hellingen) kunnen tot 1 januari 2011 gebruik maken van de Van der Laansubsidie. Dat heeft het college besloten op 22 juni 2010. Door het subsidiëren van de woningen in de Boeg is de verkoop goed op gang gekomen en is voorkomen dat de bouw stil is komen te liggen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De gemeente Alblasserdam heeft van het Rijk een bijdrage gekregen om de voortgang te stimuleren van woningbouwprojecten die stil dreigen te vallen door de economische crisis. De bijdrage komt uit de zogeheten ‘Van der Laan-regeling’. Het college heeft besloten om dit geld te besteden aan subsidie voor kopers van appartementen in de Boeg. 

Verordening
De ‘Van der Laan-regeling’ is een tijdelijke stimuleringsregeling voor woningbouwprojecten. De gemeente heeft hiervoor een subsidieverordening opgesteld. De verordening ‘Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten 2009/2010 De Hellingen’ ligt ter inzage in het gemeentehuis. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u ook contact opnemen met Evelyn Bijl, afd. Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14078.