ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagmiddag 17 juni na een achtervolging drie Slavische vrouwen van 24, 29 en 47 jaar aangehouden. Ze zijn afkomstig uit Capelle a/d IJssel, Rotterdam en een zonder vaste verblijfplaats. De drie werden gecontroleerd op de Edisonweg in Alblasserdam. Ze bleken na een persoonscontrole in het politiesysteem veelvuldig voor te komen voor diefstallen en hadden tegenover de agenten de smoes dat ze een caravan gingen kopen. Op verzoek van de bestuurster werd de kofferbak geopend. Er lagen kledingstukken in en een aantal pruiken. Gezien de verdachte omstandigheden raakten de vrouwen in paniek. Klik op Lees Meer om verder te lezen.De bestuurster startte de auto en reed ondanks de vordering van een van de agenten om de motor uit te zetten, toch weg. Bij het wegrijden van de auto werd een politieagente geraakt die ten val kwam. Zij bezeerde schouder en hand en heeft aangifte gedaan. De auto met daarin de vrouwen maakte een dollemansrit met gevaarlijke manoeuvres en inhaalacties bij auto’s en fietsers. Ze reed de A15 op waar ze links en rechts, via de vluchtstrook voertuigen inhaalde. Bij de splitsing met de A16 gingen ze richting Dordrecht/Zwijndrecht waarbij ze op de afslag Hendrik-Ido-Ambacht uit de bocht vlogen, tegen de vangrail botsten en het talud afreden tegen een boom aan. De vrouwen vluchtten alsnog maar konden al rennend worden aangehouden met behulp van een alerte burger die in de buurt was. Samen met de agenten bracht hield hij de verdachten in bedwang. Ze zijn alle drie in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.