ALBLASSERDAM – De skeelermolentocht van aanstaande zaterdag (19 juni) wordt vervroegd in verband met de voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal om 13.30 uur tegen Japan. De tocht van 110 kilometer begint daarom al om 07.30 uur en de 55 kilometer tocht begint om 10.00 uur. De organisatie van het evenement is in handen van de Alblasserdamse IJsclub. Naast de molentocht die op skates wordt gereden, is er ook een skeelerstempeltocht voor kinderen. Klik op Lees Meer om verder te lezen hoe met deze tocht veel geld op te halen is.

De skeelerstempeltocht voor kinderen start om:

10.15 tot 11.15 groep 3 t/m 5

11.15 tot 12.15 groep 6 t/m 8

12.30 tot 13.15 een tocht van 10 kilometervoor de doorzetters uit de hoogste groepen.

Er is een parcours uitgezet op de Kortlandese Kade waar de kinderen voor ieder rondje een stempel ontvangen. Bovendien geeft de SNS bank (sponsor van de Alblasserdamse IJsclub) voor elke gereden kilometer vijftig eurocent. (Max. 5 euro per leerling). Van dat geld mag de school van het kind leuke dingen kopen voor de kids. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een skate-diploma met daarop de gereden afstand. De deelname is helemaal gratis.

De wedstrijd Nederland-Japan is vanaf 13.30 uur live te volgen op een groot scherm in het clubgebouw van AYC aan de Kortlandse Kade.