ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – De scholierenverkiezingen op Christelijke Scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht zijn gewonnen door de VVD, op de voet gevolgd door de PVV van Geert Wilders. Op de school zitten veel leerlingen uit Alblasserdam, Oud-Alblas, Nieuw-Lekkerland en Papendrecht. Via de website van het IPP (Instituut voor Publiek & Politiek) konden dinsdag 8 juni alle leerlingen in het hele land stemmen. De scholierenverkiezingen zijn, wanneer er wordt gekeken naar voorgaande jaren, vaak een goede afspiegeling van de ‘echte’ verkiezingen. Klik op lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.  

Posters
Op De Lage Waard stemden 431 leerlingen. Volgens de drie VWO-5 leerlingen die de verkiezingen op hun school organiseerde is dit zeker niet slecht: “We hebben veel gedaan om de verkiezingen te promoten, we hebben bijvoorbeeld van alle partijen posters opgehangen, en ook posters gemaakt om leerlingen te attenderen op deze verkiezingen”, aldus Koen Smit, één van organisatoren.

Server vastgelopen
Volgens de drie, Koen Smit, Daniël Schotanus en Koen Maaskant zijn de verkiezingen op hun school uitstekend verlopen. “We hadden alleen één klein probleempje. Dat was dat de server vast liep, waardoor een kwartierlang niet kon worden gestemd. Maar de meeste leerlingen vonden dit niet erg, aangezien zij hierdoor langer uit de klas konden blijven,” lacht Koen Smit.

De verkiezingen zijn met 21% van de stemmen gewonnen door de VVD, op de voet gevolgd door 19% van de stemmen voor de PVV. De PvdA werd derde, met 12% van de stemmen. De tekst en foto’s zijn gemaakt door de drie eerder genoemde organisatoren van de school.