Dit bericht is ingezonden door ‘Marina’ uit Alblasserdam
ALBLASSERDAM – “Ik wil via deze site ouders waarschuwen die rondom de flat aan het Boerenpad in Alblasserdam willen wonen of reeds wonen.  Het is namelijk zo dat bij de deur van de Middelwetering een mosquito hangt die hele hoge en harde pieptonen uitzendt. Mensen boven de 25 zoals ik horen dat niet, maar kinderen kunnen er blijvende gehoorschade aan oplopen!! Het apparaat piept dag en nacht door. Heeft u een huilbaby en u woont in deze buurt? Dan is de kans groot dat het daardoor komt!” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

“De kastjes zijn ooit geplaatst om hangjongeren te verjagen omdat die onder de flat hingen met scooters en muziek. Bij de ingang van het Makado centrum hangt er ook 1. Ik weet dat bij andere gemeentes de kastjes vaak weg moesten van de rechter omdat ze discriminerend zijn en zelfs de baby’s er hinder van hebben. Wie ziet het zitten om dit te melden bij de gemeente??”

Redactioneel commentaar bij dit ingezonden artikel: 

Uit onderzoek van TNO blijkt dat de mosquito geen gehoorschade oplevert. Wel is het zo dat het piepkastje een voor jongeren irritante pieptoon uitzendt, waardoor mogelijk niet-hangjongeren de dupe van zijn. Sjoerd Uitslag van de landelijk Socialistische Partij vindt het ‘schandalig’ dat de mosquito in Alblasserdam wordt gebruikt. Hij betoogt: “Het grote probleem met de mosquito is dat het schieten met een kanon op een mug is. Hangjongeren maken maar een heel klein deel uit van de totale groep jongeren. Niet iedereen die hangt, veroorzaakt overlast. Nu heeft iedereen er last van. Wij pleiten voor een totale afschaffing en als compensatie meer blauw op straat.” Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) liet onlangs weten dat gemeenten in de problemen kunnen komen als iemand een rechtszaak aanspant tegen het gebruik van mosquito’s. De apparaten zouden onder meer het recht op bewegingsvrijheid kunnen schenden.