ALBLASSERDAM – De Dam en Ruigenhil in Alblasserdam worden pas half augustus afgesloten. Eerder maakte de gemeente de inschatting dat dit al rond half april zou zijn. Een verkeerde, zo bleek deze week. Vrijdagmiddag 28 mei hebben de “hoge heren van Alblasserdam” een informatiebord bij Haven Zuid onthuld. Daar staat een planning van de werkzaamheden op. Bij de onthulling waren ondermeer wethouder Sjoerd J. Veerman, de nieuwe directeur van jachtenbouwer Oceanco, brandweercommandant Piet Aantjes en Projectleider Nico van den Wollenberg. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In november klaar
Dat de afsluiting van de Dam en het gebied daar omheen vier maanden later plaats gaat vinden dan aanvankelijk gepland wordt bij de gemeente vooral als voordeel gezien. Zo vindt Annette Schneemann, communicatieadviseur van het project Haven Zuid het fijn dat de overlast flink wordt beperkt. Ook Nico van den Wollenberg, projectleider van Haven Zuid vindt het goed nieuws: “Zoals het er nu naar uitziet, vindt de afsluiting van de weg pas half augustus plaats. Tijdens de schoolvakanties dus. De eventuele overlast is hierdoor veel minder. We hopen in november de verbetering van Dam/Ruigenhil af te ronden”

Verwarring
Doordat de gemeente in de maand maart een bericht uitbracht waarin stond dat de weg al in april zou worden afgesloten, is in Alblasserdam wat verwarring ontstaan. Volgens Van den Wollenberg had er beter duidelijk gemaakt moeten worden dat het om een inschatting ging en  niet om een definitieve datum. “Na overleg met de aannemer bleek dat een wegafsluiting in het beginstadium niet nodig is. Maar voor hetzelfde geld had hij gezegd dat de weg direct dicht moest. Het hoorde dus bij de mogelijkheden, maar wij wisten ook niet van te voren hoe de aannemer het exact zou aanpakken.”

Rond vier uur, is vanmiddag, (vrijdag) het bord onthuld zoals op onderstaande foto. Wethouder Veerman trok samen met de directeur van Oceanco het witte doek van het bord.

De planning is dat de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in 2011 afgerond kan worden. De nieuwe scheepsloods van Oceanco zal rond 2012/2013 klaar zijn. Het transferium, het toeristisch centrum en 36 appartementen moeten over vijf jaar in gebruik zijn.