ALBLASSERDAM – De bewoners Vondellaan krijgen aanstaande zaterdag twee gratis LED-straatlantaarnpalen aangeboden door Breevaart Ledtechniek uit Alblasserdam. Om 13.00 uur overhandigen burgemeester Bert Blase en Wim van den Breevaart symbolisch deze voor Alblasserdam unieke, innovatieve straatverlichting. Dit cadeau is een blijk van sympathie en ondersteuning van het klimaatstraatfeest 2010, georganiseerd door de 19-jarige Patrick van der Elst. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het klimaatstraatfeest in de Vondellaan is een jaarlijks terugkomend evenement met verschillende activiteiten rondom het thema milieu. Dit jaar is er onder meer een demonstratie van een schaapscheerder. Verder is een legerbasis ingericht, waar kinderen een ritje kunnen maken in een echt legervoertuig.

Uniek
Dat de bewoners het serieus nemen met het milieu is eerder gebleken bij bijvoorbeeld de ‘warmetruiendag’ in februari dit jaar. Voortbordurend op deze inzet, krijgt de straat milieuvriendelijke verlichting in de vorm van twee LED-lantaarnpalen van Breevaart Ledtechniek. Op dit initiatief reageerde de gemeente Alblasserdam zeer positief. Hiermee zet de gemeente Alblasserdam dit milieuvriendelijke initiatief binnen de Drechtsteden op de kaart.

De burgemeester geeft om 13.00 uur het startsein aan zowel de bewoners van de Vondellaan, als alle Alblasserdammers voor bevordering van een beter milieu. Dit gaat gepaard met het oplaten van ballonnen, waaraan leuke prijzen zijn verbonden. Aan het einde van de dag is er voor de bewoners van de Vondellaan een barbecue, waarbij ook een bandje optreedt. Locatie van het evenement is op het grasveld achter de skatebaan. De braderie duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en een fotoreportage van het feest is te vinden op www.alblasserdamsnieuws.nl en www.breevaartledtechniek.nl Met medewerking van fotograaf Rob de Jong,  fotostudio IJsselmonde en communicatieadviseur Jenny Le Large, Eurolarge Ridderkerk.