ALBLASSERDAM – SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij komt zaterdag 5 juni met zijn campagnebus naar de actiemarkt van de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam. De landelijke politicus loopt vanaf 10.00 uur tot 10.30 tussen het publiek en doet daarna mee aan de inmiddels traditionele quiz waarbij de antwoorden met de mobiele telefoon moeten worden doorgebeld.  Kees van der Staaij neemt de telefoon aan.  Vanaf 11.00 uur signeert Van der Staaij bij de SGP-stand zijn nieuwe boek ‘Woord houden’. Het laatste half uur wordt aan de hand van stellingen waarover het publiek kan stemmen steeds binnen één minuut het SGP standpunt uitgelegd.  Rond twaalven worden op de markt aan de Edisonweg, onder leiding van Van der Staaij honderden SGP- ballonnen opgelaten. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Van der Staaij, inmiddels twaalf jaar lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP, brengt zijn bezoek in het kader van de landelijke verkiezingen van 9 juni. De Alblasserdamse SGP-wethouder Peter Verheij is blij met het bezoek van de politicus. “Ik vind het erg leuk dat uitgerekend lijsttrekker Van der Staaij ons dorp aandoet in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. De actiemarkt is een uitgelezen plaats om langs te komen, hij treft er veel mensen uit de SGP-achterban.”

Volgens de wethouder leeft bij veel mensen het idee dat de SGP helemaal geen campagne hoeft te voeren, omdat de partij een hele trouwe schare stemmers heeft, die zonder campagne toch wel op de SGP stemmen. Dat beeld is volgens Verheij niet helemaal terecht. “We willen mensen laten zien wat ze voor hun stem krijgen, ook als ze toch al van plan waren op de SGP te stemmen. Daarnaast merken we dat een actieve en zichtbare campagne effect heeft. Als plaatselijke politici staan we zaterdag 5 juni daarom tegelijkertijd ook in het Makado om stemmen én leden te werven.”

Extra zetel

Lijsttrekker Van der Staaij, heeft ondanks het gegeven dat de partij erg stabiel is, hoge verwachtingen van de verkiezingsuitslag. De lijsttrekker zegt in zijn campagnespot gekscherend “We zitten hier met z’n drieën maar er is plaats voor vier hoor!”. Op de SGP-kandidatenlijst staan naast Van der Staaij zelf nog meer bekenden uit de regio. Op plaats vijf staat SGP/CU wethouder Hans Tanis uit Sliedrecht en op plaats tien staat oud-wethouder Peter Zevenbergen uit Alblasserdam.

In de quiz en de stellingen staat het campagnemotto van “De daad bij het Woord” centraal. Drie thema’s worden uitgewerkt:  ‘Voluit Christelijk’, ‘Gezin, Onderwijs en Zorg’ en ’Financiën en de crisis’. Rond twaalf uur geeft de lijsttrekker het startsein om honderden SGP-ballonnen de lucht in te laten gaan. Daarna vertrekt hij naar een volgende plaats.

Verder wordt op de actiemarkt een speciaal kwartetspel van de stichting Woord en Daad over Alblasserdam overhandigd aan burgemeester Bert Blase. Hij zal daarna dit spel gaan spelen met nog drie andere deelnemers.

Op de markt zelf zijn onder meer activiteiten als spijkerbroek hangen, computerspellen spelen, sjoelen, hobbelfietsen en skelteren. Ook kinderkoor Blijde Klanken laat die dag zich weer goed horen. Het koor zingt vanaf 11.45 uur bekende christelijke liederen.  De markt begint om 09.30 en duurt tot 15.30 en vindt weer plaats op het terrein van Abr. de Haan aan de Edisonweg in Alblasserdam. Meer informatie is te vinden op www.actiemarktalblasserdam.nl.