ALBLASSERDAM – Met een smeltkroes aan culturen en oude, dorpse gezelligheid hebben de bewoners van de Begoniastraat/Lindelaan en de leden van de Turkse gemeenschap afgelopen zaterdag feest gevierd. Geblinddoekt openden burgemeester Bert Blase en wethouder Ad Cardon de nieuwe speeltuin en het voetbalveldje bij de moskee in Alblasserdam. De hele dag was het erg druk in de wijk. “Er waren veel meer kinderen dan waar we op hadden gerekend, maar het was erg gezellig!,” aldus een van de organisatoren. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto’s: Peter Stam.

Omdat het voetbalveldje en de speeltuin bij de Lindelaan allebei geopend moesten worden, had de organisatie bedacht dit tegelijkertijd te doen. Burgemeester Blase zou geblinddoekt zo snel mogelijk naar het voetbalveld rennen en wethouder Cardon naar de speeltuin. Wie er het eerst was, moest confetti de lucht in schieten en had dan gewonnen. Nadat het publiek tot tien had geteld en een groot aantal ballonnen had opgelaten, zetten de heren het op een lopen. Twee kinderen uit de straat mochten de politici begeleiden.

Confetti
Blase kwam het eerst bij de confettibuis aan, maar had de pech dat deze niet goed werkte. Even later bereikte ook Cardon de buis en bij hem lukte het wèl de versieringen de lucht in te schieten. Met deze handeling waren beide plaatsen officieel geopend. En als proef op de som, om te kijken of de speeltuin wel echt leuk was, dook wethouder Cardon van de kinderglijbaan af. Volgens hem een ‘prima toestel’.

Daarna begon het buurtfestijn met onder andere optredens van een dansgroep, een stormbaan, een springkussen, een goochelaar en traktaties voor de kinderen. Bij de Turkse gemeenschap waren diverse culturele spullen te koop en kon er Turkse koffie worden gedronken. In de moskee werden rondleidingen gegeven aan ‘buitenstaanders’.

Marcel Koolmees, een van de organisatoren sprak na afloop van een hele geslaagde dag met mooi weer. “De hele dag door liepen er gemiddeld wel 150 kinderen. We hadden niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Maar zonder sponsoring en de minimaal vijftig vrijwilligers had het zeker niet gelukt. Het was gewoon hartstikke gezellig. Waarschijnlijk doen we het volgend jaar weer,” aldus Koolmees.

Wethouder Cardon struikelt over een stoeprand en bezeert zijn knieën...