PAPENDRECHT – Twee Papendrechters van 23 en 30 jaar hebben gisteren (dinsdag) bij het Haagse gerechtshof lagere straffen opgelegd gekregen, dan in Dordrecht voor de rechtbank was geëist. De twee waren in november 2008 betrokken bij gewelddadigheden, waarbij ondermeer in de Pieter de Hooghstraat in Alblasserdam banden van een auto kapot werden gestoken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Na het leksteken van de banden vertrokken de twee naar Papendrecht. Daar trok één van de mannen een dolkachtig wapen. Voor de rechtbank van Dordt waren deze geweldsdelicten reden genoeg om 120 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk te geven aan de 23 jarige man. Het Haagse Hof vindt honderd uur voldoende met één maan voorwaardelijk.

De 30-jarige Papendrechter kreeg in eerste instantie 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk cel, maar het Hof vindt 200 uur ook wel voldoet. De twee mannen hebben lang moeten wachten op de uitspraak en dat is dan ook de reden van de lagere straffen.