ALBLASSERDAM – SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij komt zaterdag 5 juni met zijn campagnebus naar de actiemarkt van de Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam. De landelijke politicus loopt vanaf 10.00 uur tot 10.30 tussen het publiek en gaat daarna een half uur in discussie aan de hand van een quiz en stellingen. Het uur daarop doet hij precies hetzelfde. Weer een half uur onder de mensen, om vervolgens tot 12.00 uur te discussiëren. Even na twaalven worden op de markt aan de Edisonweg, onder leiding van Van der Staaij tientallen, zo niet honderden SGP- ballonnen opgelaten. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Van der Staaij, inmiddels twaalf jaar lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP, brengt zijn bezoek in het kader van de landelijke verkiezingen van 9 juni. De Alblasserdamse SGP-wethouder Peter Verheij is blij met het bezoek van de politicus. “Ik vind het erg leuk dat lijsttrekker Van der Staaij ons dorp aandoet in aanloop naar de verkiezingen. Zeker omdat er altijd erg veel publiek is bij de actiemarkt, bereik je er een hoop mensen.”

Volgens de wethouder leeft bij veel mensen het idee dat de gereformeerde partij helemaal geen campagne hoeft te voeren, omdat de partij een hele trouwe schare stemmers heeft, die zonder campagne toch wel op de SGP stemmen. Dat beeld is volgens Verheij niet helemaal terecht. “We willen mensen laten zien wat ze er voor krijgen als ze op de SGP stemmen. Dat vind ik één van de taken die we als partij hebben. Met die achtergrond staan wij, als plaatselijke politici zaterdag ook in het Makado actie te voeren.”

Proteststemmers
Lijsttrekker Van der Staaij, heeft ondanks het gegeven dat de partij erg solide is, hoge verwachtingen van de verkiezingsuitslag. De lijsttrekker verwacht minstens één extra zetel te behalen met ‘proteststemmers’. Er is namelijk een aantal mensen dat het niet eens is met de uitspraak van de Hoge Raad dat vrouwen niet langer uitgesloten mogen worden van de kieslijst en dat de overheid de SGP moet dwingen vrouwen die dat willen, verkiesbaar te stellen.

Tijdens de actiemarkt komt hoogstwaarschijnlijk ook het vrouwenstandpunt aan bod in de quiz. Verder is het discussieerspel, onder het campagnemotto van “De daad bij het Woord” opgedeeld in drie onderwerpen. De eerste vragen en stellingen gaan over de ‘Christelijke kant’. De daden gebaseerd op het woord van God. Het tweede deel gaat over de ‘sociale kant’ en het derde over ‘financiën’ en de crisis.

Rond twaalf uur geeft de lijsttrekker het startsein om honderden SGP-ballonnen de lucht in te laten gaan. Daarna vertrekt hij naar een volgende plaats. Op www.alblasserdamsnieuws.nl zijn rond 15.00 uur tientallen foto’s te zien van het bezoek.