ALBLASSERDAM – De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft donderdag 13 mei de wedstrijd met VV Alblasserdam met 5-1 gewonnen. Ruim drieduizend toeschouwers kwamen af op het vriendschappelijke duel dat werd georganiseerd door oud-Feyenoorder en Alblasserdammer Danny Buijs. De wedstrijd vond plaats op sportpark Souburgh. Tientallen kinderen kregen na de wedstrijd handtekeningen van de Feyenoordspelers. Klik op Lees Meer om alle foto’s en tekst te bekijken en te lezen.

Feyenoord stond bij rust met 1-0 voor. Na rust werd nog vier keer gescoord. Op aangeven van Tim de Cler scoorde Jonathan de Guzman, die bij de club van Mario Been vertrekt, scoorde de openingstreffer. Na rust, had Alblasserdam het hele team vervangen door elf andere spelers. Dit mocht echter niet baten, want al snel maakte verdediger Kevin Hofland 2-0. Roy Makaay die ook afscheid nam, kreeg vervolgens een publiekswissel en een dinercheque aangeboden. Jon Dahl Tomasson, Tim de Cler en De Guzman wisten in de tweede helft ook de bal achter de keeper te krijgen. De Alblasserdamse Ralph van Hofwegen wist als enige te scoren voor Alblasserdam.