ALBLASSERDAM – Deze maand is na vier miskramen gezond en wel de vierde vrouwelijke generatie van familie Kanters uit Alblasserdam ter wereld gekomen. Michelle Bentlage zoals de 17 dagen oude baby heet, is een dochter van een dochter van een dochter van ‘opoe’ Kanters. Vier generaties vrouwen komt niet vaak voor in Nederland. Anneke Kanters(52), dochter van ‘opoe’ en oma van de baby is dan ook dolgelukkig met de nieuwe aanwinst. “Het is zo’n lief kindje! Ze slaapt heel veel en de vreugde was natuurlijk enorm toen bleek dat dit kind wel bleef leven en ook nog eens gezond is.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De 83-jarige ‘opoe’ had al twee kleinkinderen. “Maar die waren afkomstig van jongens,” aldus de Alblasserdamse. Saskia van der Sluis(25) is de moeder van ‘de kleine’. “Het is ons eerste kindje. We hebben er drie jaar over gedaan, maar eindelijk is het er. Wij zijn er reuze trots op!”

De vier generaties wonen al hun leven lang in Alblasserdam en gaan met elkaar om als op een meidenclub. “We kunnen het gewoon erg goed met elkaar vinden. Ik eet iedere dag bij mijn moeder en Saskia zie ik ook zowat dagelijks. Als we elkaar een dag niet zien, belt Saskia zowat tien keer per dag,” aldus Anneke. Foto: Peter Stam.