ALBLASSERDAM – 37 baby’s, peuters en kleuters uit Alblasserdam en omgeving hebben vanochtend afgezwommen in zwembad Blokweer in Alblasserdam. Alle ‘waterratjes’ wisten met de hulp van hun vader of moeder al spetterend een diploma in de wacht te slepen. Onder begeleiding van twee ‘badjufs’ moesten de kinderen allerlei opdrachten doen, zoals zelf het water uitklimmen en weer inspringen. Een vrolijk koor van zingende moeders, wist er een gezellig examen van te maken. Kinderen van drie maanden tot vier jaar kunnen met hun ouders naar Guppy/Puppy zwemles. Bij Guppy/Puppy zwemmen leren kinderen zich handhaven in het water en kunnen ze diploma’s halen in Guppy/Puppy diploma 1,2 en 3. Klik op Lees Meer om alle foto’s te bekijken.

 Kinderen die het derde diploma behaald hebben, mogen zonder watergewenning door naar de diploma’s A, B en C, waar andere kinderen verplicht moeten wennen. Hoewel de beginleeftijd voor ABC zwemmen vijf jaar is, maakt zwembad Blokweer een uitzondering voor kinderen met een derde Guppy/Puppy diploma, die anders een jaar moeten wachten met zwemles. Zij mogen al met vier voor een diploma gaan zwemmen. Foto’s: Peter Stam.

Meer foto’s? Mail maar even, dan krijg(t) u/jij het totale pakket per mail;)