ALBLASSERDAM – Altijd al gedroomd om met een zelfgeschreven verhaal in een boek te staan? Dan is er nu een goede kans om die droom waar te maken. Boekhandel De Krekel vier de hele maand een feestje, omdat het bedrijf zeventien jaar bestaat en tien jaar in het Makado in Alblasserdam is gevestigd. Daarom organiseert De Krekel een verhalenwedstrijd. Iedereen die wil kan en mag hier aan meedoen. Het thema van deze verhalenwedstrijd is “Verhalen uit de Alblasserwaard”.  Lever voor 31 mei het verhaal in! Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Op de website van de Krekel zijn de voorwaarden te lezen. Het is de bedoeling om van de 25 beste inzendingen een boekje te laten maken maar daarvoor zijn er veel verhalen nodig. Om wat inspiratie te geven heeft De Krekel zelf wat ideeën gepresenteerd:

–    Verhalen over de natuur van de Alblasserwaard bijvoorbeeld over de vogels of de kippen in het Alblasserdamse bos

–    Verhalen over wilgenknotten, een activiteit die toch echt bij onze waard hoort,

–    Verhalen over markante  Alblasserdammers die iedereen wel kende, bijv. Pieter Verkade, Dick Laheij,de diverse burgemeesters maar er zijn er veel meer.

–    Verhalen uit de politiek van ons dorp of een van de andere omringende plaatsen.

–    Verhalen over de Alblas of Molentochten of Schaatsen.

–    Verhalen over het opbouwwerk en/of de SAG

–    Verhalen  over huize de Waard en/of de Alblashof

–    Verhalen over Alblasserdam in vroegere tijden bijv over het flaneren op de Dam of verhalen uit de oorlog.

 Verder is boekhandel de Krekel met ingang van 14 april ook terug te vinden op hyves (http://krekel27.hyves.nl/). Hier worden de ‘vrienden’ op de hoogte gehouden van het boekennieuws, maar ook over nieuwe artikelen in de winkel en nieuwe activiteiten zoals de webwinkel . Krekelsite: www.dekrekel.nl.