ALBLASSERDAM – Veel begrip voor de houding van de WAO-Belangengroep uit Alblasserdam was er niet tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag in het gemeentehuis. Demissionair wethouder Ad Cardon vond de groep te kieskeurig. “Ze willen gewoon niet, dat is alles,” was zijn oordeel. De belangengroep, die ruim 27 jaar in het clubgebouw aan de Anjerstraat (vlakbij de moskee) in Alblasserdam is gehuisvest, moet uit het gebouw. De gemeente heeft per 1 januari de huur van het gebouw opgezegd en wil het pand verkopen aan de Turkse gemeenschap. Voor de belangengroep is een plaatsje in Landvast gereserveerd. Maar over die plaats is bij de groep geen denken aan. “We blijven net zolang in ons huidige clubgebouw, totdat er een andere geschikte ruimte is gevonden, die we niet hoeven te delen.” Klik op read more om verder te lezen.

Burgemeester Blase sluit niet uit om met juridische stappen de club uit het gebouw te zetten. “We zoeken natuurlijk eerst naar een goede oplossing, maar als ze niets aanvaarden, dwingen we hun uitzet met juridische stappen af.”

Ramon Pardo, lijsttrekker van de D66, vroeg aan Ad Cardon of hij misschien geen andere oplossing heeft voor de belangengroep. “Het zou zonde zijn als deze bewonderenswaardige groep, hun vereniging gaat opzeggen. Zijn er echt geen mogelijkheden om deze club voort te laten bestaan?”

Cardon meent dat er genoeg oplossingen zijn. “Ze kunnen gewoon naar Landvast, maar ze willen niet. De groep stelt te hoge eisen. Daardoor is een oplossing lastig. We hebben er al ontzettend veel tijd aan besteed, maar men beweegt niet. Ze geven als argument dat Landvast te ver weg is, maar volgens mij is Alblasserdam niet zo groot. In het verleden klaagden mensen uit de Mijlpaal ook dat het niets zou worden, zij zijn intussen erg gelukkig met hun plekje in Landvast,” aldus Cardon.

Binnenkort wordt er nogmaals geprobeerd te onderhandelen over een volgende locatie. Als de vereniging voet bij stuk houdt, worden zij in het ergste geval door de politie uit het gebouw gezet.