ALBLASSERDAM – Samen met wethouder Ad Cardon hebben 31 kinderen van basisschool ‘t Nokkenwiel uit Alblasserdam vanochtend (24 maart) meer dan honderd struiken aangeplant in Park Huis te Kinderdijk. Het planten van struiksoorten, zoals hazelaar en prunus, stond in het teken van de 54ste Nationale Boomfeestdag. Landelijk werd dit feest vorige week al gevierd, maar groep zeven van ’t Nokkenwiel deed dit vandaag. “In verband met een bomenspeurtocht hebben we het feest een week uitgesteld, omdat nu de bomen veel verder zijn uitgelopen,” aldus de organisator. Klik op Read More om verder te lezen. Helemaal onderaan is een groot pakket met foto’s te downloaden.

De kinderen begonnen rond half tien met een speurtocht bij het Lammetjeswiel. Hierbij leerden zij waaraan bomen en struiken te herkennen zijn. De groep kinderen die de meeste vragen goed wist te beantwoorden, won een paar grote chocolade paaseieren.

Na de het speuren vertrok de groep op de fiets naar Park Huis te Kinderdijk om samen met wethouder Ad Cardon bomen en struiken te planten. De plantlocatie was dit jaar een eiland in het park, waar vroeger de scouting met een eigen clubhuis bivakkeerde.

Rond kwart voor elf plantte de wethouder het eerste struikje. “Dat doen we voor een schoner en beter milieu, maar ook voor een gezonde en prettige omgeving,” aldus een gravende Cardon. Hierna plantten de hardwerkende kinderen de rest van de bomen en struiken, onder begeleiding van de Alblasserdamse plantsoenendienst. Dit viel voor sommige wel wat zwaar, omdat de grond wat drassig was en er op sommige plekken grote stenen in de grond zaten. Even voor twaalf zat de klus er voor de scholieren op en hebben de gemeentewerkers het karwei afgemaakt. In het totaal zijn er zo’n tweehonderd struiken geplant. Foto’s: Peter Stam.

Download het hele pakket met foto’s door op deze link te klikken:  Boomplantdag in Alblasserdam