ALBLASSERDAM – 8 maart vroegen we uw aandacht voor een tv-diefstal aan de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam. Een 47-jarige man uit Alblasserdam had vanwege een verhuizing zijn grote plasma tv voor zijn woning gezet om in te laden. Deze was even daarna spoorloos. Nu lijkt dit zaakje erg te stinken. Volgens MEERDERE getuigen stond er geen plasma-tv maar een gewone ‘ouwekoelkast-tv, zo’n grote uit 1980’ voor de deur. Zij werpen het volgende scenario op: ‘Wij hebben sterk het vermoeden dat deze meneer geld van de verzekering wil en daarom gewoon een oude tv bij een nieuwe doos heeft gezet, om deze vervolgens spoorloos te laten verdwijnen,’ aldus één van de getuigen. Klik op Read More om te lezen hoe een 14-jarige, argeloze voorbijganger hardhandig werd opgepakt.

Met de blauwe plekken op zijn lichaam en de scheuren in zijn jas vertelt de 14-jarige Kees hoe hij zondag 7 maart rond kwart voor zes hardhandig werd opgepakt: “Ik fietste gewoon een beetje door Alblasserdam, want ik had niks te doen. Toen ik door Waterland fietste werd ik opeens door zo’n grote man aangevallen en hij zei dat ik zijn tv had gestolen. Hij kneep overal. Niet snel daarna kwam de politie en die sleurde me mee naar de politieauto. Mijn jas scheurde uit en even later kreeg ik allemaal blauwe plekken van het knijpen. Heel de buurt stond de kijken en dacht dat ik minstens iemand had vermoord. Ook mijn moeder stond er . Ze wist niet wat haar overkwam! Daarna heb ik op het politiebureau gezeten en werd ik lang alleen gelaten in een heel klein hok. Toen ik alles had verteld, kwamen ze er eindelijk achter dat ik niks had gedaan. Daarna lieten ze me weer gaan.”

Ook Kees, die die middag wel door de Savornin Lohmanstraat is gefietst, kan zich vaag herinneren dat er geen plasma tv maar een grote oude tv buiten stond. “Ik weet het niet meer precies, daar let je niet zo op. Maar volgens mij heb ik wel een oude tv gezien.”

Overburen meldden dat ze hadden gezien dat twee mannen hadden geprobeerd de doos in een kleine blauwe auto te laden maar dat dit niet lukte. Ze gingen er vervolgens te voet vandoor. Korte tijd later werd de doos zonder inhoud bij de bushalte aan de van Hogendorpweg gevonden. Heeft u die middag twee mannen zien lopen met een plasma tv? Of juist een echtpaar met een grote zwarte tv? Of heeft u nog andere tips? Dan kunt u mailen naar info@alblasserdamsnieuws.nl.