ALBLASSERDAM – De Oude Torenweg in Alblasserdam was gisteren (vrijdag) door grondwerkzaamheden veranderd in één glibberige baggerbende. De politie kreeg diverse meldingen binnen van automobilisten die spraken van een ‘levensgevaarlijke situatie’. De hele middag en een deel van de avond was de weg bedekt met een dikke laag modder, door rondrijdende trekkers. Het verkeer kon daardoor niet harder dan stapvoets de brug over. Aannemer Hak heeft aan het einde van de middag twee trekkers ingezet om de weg schoon te vegen. Één trekker sproeide water op de weg en de ander veegde de blubber opzij. Maar alsnog bleef er tot middernacht genoeg bagger liggen om als tweewieler onderuit te gaan en als vierwieler uit de bocht te glijden. De regen heeft de laatste modder weggespoeld. Voor zover bekend zijn er geen ongelukken door de veroorzaakte gladheid gebeurd. Foto’s: Peter Stam. Klik op  Read More voor meer “baggerfoto’s”. Meer: