ALBLASSERDAM – Tientallen Alblasserdamse klanten van de ING (bank) hebben vanochtend (2 maart) onderstaande mail gekregen. Het bericht gaat over een aanval op ING waardoor er nu ingelogd moet worden op een andere site. Dit is nep! Log dus niet in op de site die doorgegeven wordt, want juist dan wordt u gehackt en bent u uw geld kwijt. De redactie van alblasserdamsnieuws.nl heeft zojuist de beveiligingsdienst van ING gebeld en de medewerkers daarvan gaven u de volgende tips: Haal voor de zekerheid een virusscan over de computer. En als u wel al ingelogd heeft op deze site dan kunt u het alarmnummer van de ING-bank bellen op het volgende nummer: 058 212 6000. Klik op Read More om de mail te lezen.

Amsterdam, 02 maart 2010                                                                                                                                      0024917

Betreft: hackers actief op MijnING.nl!

Geachte heer/mevrouw,

Afgelopen donderdag is onze server mijnING.nl aangevallen door hackers. Wij zijn bezig met ons onderzoek dat onlangs is ingesteld en hopen binnenkort deze hackers te ontmaskeren. Tijdelijk is het noodzakelijk dat alle ING klanten die gebruik maken van mijnING.nl nu momenteel op de onderstaande website inloggen. U kunt inloggen met uw oorspronkelijke inloggegevens. Als u inlogt met uw gegevens komt de ING website tevoorschijn, dit wil zeggen dat de procedure gelukt is. Als u eenmaal met uw bestaande gegevens heeft ingelogd, dan word u binnen 5 werkdagen gebelt door een ING medewerker met verdere instructies. Ook ontvangt u binnen 5 werkdagen een e-mail als bevestiging dat de procedure is voltooid. Wij raden u aan na het inloggen binnen deze 5 dagen tijdelijk niet in te loggen op uw MijnING.nl. Wij raden u ook aan om na het openen van deze e-mail zo snel mogelijk op de nieuwe en tevens beveiligde website in te loggen met uw huidige inloggegevens.
 
HIERRR stond de site, maar deze is voor uw veiligheid verwijderd. 

(Het kan zijn dat sommige computers het moeilijk hebben met de capaciteit van de website en niet alles meer zichtbaar is) 

Let op!
Bewaar deze brief/e-mail bij uw andere bankpapieren. Zo heeft u belangrijke informatie over uw ING bij de hand.

Hoogachtend,
ING Bank N.V.
Afdeling Fraude & Scam
Team Security

 
–       Deze e-mail kan niet beantwoord worden.          
–       Dit e- mailbericht is alleen bestemd voor de geadresseerden.
–       Indien dit bericht niet voor u is bedoeld, wordt u verzocht
        de afzender hiervan op de hoogte te stellen door het bericht
        te retourneren en de inhoud niet te gebruiken.
–       Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend