ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse bibliotheek moet voortaan ook op zondag geopend zijn. Dat vindt D66 lijsttrekker Ramon Pardo. Hij vindt dat de overheid toegang tot kennis zo laagdrempelig mogelijk moet maken. “Juist op zondag hebben mensen de tijd om te lezen, boeken te lenen en in te leveren. Als er vrijwilligers zijn die op deze dag de uitleen willen verzorgen is er geen enkele reden waarom mensen op zondag voor een dichte deur zouden moeten staan,” aldus de Alblasserdamse politieke nieuwkomer. Klik op Read More om verder te lezen.

 Bij vijftien procent van de Nederlandse scholieren, is de taalontwikkeling onder de maat. D66 denkt dat de verruiming van de openingstijden van bibliotheken er mee aan kan bijdragen dit te veranderen, omdat van lezen de taalbeheersing beter wordt. De Christelijke partijen zijn niet blij met het voorstel. Zes dagen per week open is genoeg vinden zij. “Zondag is een rustdag.”