ALBLASSERDAM – Rijkswaterstaat is per direct (woensdag 3 februari) gestopt met het leveren van zout aan provincies en gemeenten. De vraag is of er nog slechter gestrooid kan worden dan in Alblasserdam het geval was vanochtend…..

De meeste straten waren tot elf uur spiegelglad, daarna brak de zon door en verdween op de meeste plaatsen de ijslaag van de weg. Tientallen automobilisten leden blikschade in Alblasserdam. Hieronder een aantal foto’s van blikschade ongelukken. Ernstige ongelukken deden zich niet voor. Foto’s zijn gemaakt door Peter Stam. Op de hoofdfoto is te zien hoe een Poolse chauffeur met zijn veertigtonner van de weg is gegleden tegen een verkeersbord. De vrachtwagen kwam vanaf polder Nieuwland en wilde de Alblasserdamse brug op. De andere foto’s zijn gemaakt bij de Ieplaan en de Van Hogendorpweg in Alblasserdam.