ALBLASSERDAM – Op de Blokweerweg in Alblasserdam vond maandag om13:30 een ongeval met een kind plaats. Het kind fietste op de helling vanaf de Cortgene in de richting van de Van Eesterensingel, en ging op de fietsstrook langs de weg onderuit. Omdat het zich ernstig liet aanzien, werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd….

Naast lifeliner 2 werden ook twee ambulances en diverse politie-eenheden ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk vond het ambulancepersoneel de inzet van de heli niet nodig, en deze werd daarop afgemeld. Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft ter plaatse nog enkele verklaringen afgenomen van werklui, die langs de Blokweerweg aan het werk waren. Aangezien hun voertuigen op de fietsstrook stonden, zal worden onderzocht of er een verband is met het ongeval. Foto’s en tekst zijn gemaakt door Pieter Schot uit Hendrik-Ido-Ambacht.