ALBLASSERDAM – Bij een eenzijdig ongeval met beknelling op de Grote Beer (bij de Alblasserdamse brug) zijn zaterdagavond omstreeks 19.00 uur twee mannen van 25 jaar gewond geraakt. De automobilist uit Hoek van Holland verloor tijdens het rijden de macht over het stuur en kwam daardoor in de berm terecht. Tijdens de crash schampte hij drie bomen waarvan er één finaal afknapte. De man moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Hij is niet-levensbedreigend afgevoerd naar het ziekenhuis. De Alblasserdamse bijrijder raakte lichtgewond. Een politieagent die als eerst ter plaatse was vertelde na het ongeluk: “Ik deed de deur van de bestuurder open en zag niemand zitten. Ik dacht: verrek, hoe kan dit nou? Toen ik langer keek zag ik een man achter in de kofferbak liggen. Hoe hij daar terecht is gekomen is me een raadsel. Eén ding is zeker: het is een wonder dat beide mannen nog leven.” De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Getuigen verklaarden dat de mannen aan de rechterkant van de weg een auto inhaalden. De politie kon dit niet bevestigen.

Tekst en foto’s: Peter Stam.