ALBLASSERDAM – Bij een eenzijdig ongeval met beknelling op de Grote Beer (bij de Alblasserdamse brug) zijn vanavond twee mannen van 25 jaar gewond geraakt. De Hoek van Hollandse autobestuurder is tijdens de rit de macht over het stuur verloren en kwam daardoor in de berm terecht. Tijdens de crash schampte hij drie bomen, waarvan er één finaal afknapte. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Hij is niet-levensbedreigend afgevoerd naar het ziekenhuis. De Alblasserdamse bijrijder raakte lichtgewond.

Door Peter Stam
Een politieagent die als eerst ter plaatse was vertelde na het ongeluk: “Ik deed de deur van de bestuurder open en zag er niemand zitten. Ik dacht: ‘verrek, hoe kan dit nou?’, toen ik langer keek zag ik een man achter in de kofferbak liggen. Hoe hij daar terecht is gekomen is mij een raadsel. Één ding is zeker: het is wonder dat beide mannen nog leven.” De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Getuigen verklaarden dat de mannen aan de rechterkant van de weg een auto inhaalden. De politie kon dit niet bevestigen.